Warning: include(/home/content/d/d/i/ddiids/html/modules/mod_archive/tmpl/stats.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/content/92/3820992/html/index.php on line 9

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/content/d/d/i/ddiids/html/modules/mod_archive/tmpl/stats.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/content/92/3820992/html/index.php on line 9

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/content/92/3820992/html/index.php:9) in /home/content/92/3820992/html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/content/92/3820992/html/index.php:9) in /home/content/92/3820992/html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/92/3820992/html/index.php:9) in /home/content/92/3820992/html/libraries/joomla/session/session.php on line 426
Giovanni Sponza - Gradonačelnik Rovinja
   
Subota, 08 Travanj 2017 07:24
Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail
Poštovani sudionici antifašističke borbe, Poštovani antifašisti
Poštovani uzvanici, Gospođe i gospodo
  
Izražavam zadovoljstvo što vas i ove godine u ime Grada Rovinja mogu pozdraviti na ovom  povijesnom mjestu. I danas na Stanciji Bembo trenutak je kada se sa pijetetom prisjećamo svih ljudi koji su svoje živote položili u borbi protiv fašizma i nacizma, najvećeg zla čovječanstva. Trenutak kada osjećamo zahvalnost, ponos i poštovanje prema antifašistima, prema antifašističkom otporu i pokretu, koji je donio slobodu za koju su poginuli milijuni i milijuni hrabrih ljudi. Zato smo ovdje - u slavu i čast prve partizanske jedinice rovinjštine - Talijanskog bataljuna Pino Budicin koji se borio  u sastavu I. istarske brigade Vladimir Gortan. Time iznova potvrđujemo svoju  opredijeljenost antifašizmu!
Srijeda, 22 Ožujak 2017 06:47
Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail
Poštovani predsjedniče Gradskog vijeća
Stimata vicepresidentesa
Poštovane vijećnice i vijećnici

U Izvješću o radu kojeg ste primili opisane su najrelevantnije aktivnosti koje je provodila gradska uprava, stoga bih istaknuo ključne karakteristike koje oslikavaju drugo polugodište 2016 godine :

- održavanje stabilnosti proračuna;
- nastavak ulaganja u komunalnu, prometnu i društvenu infrastrukturu;
- rad na pripremi planova i projekata;
- kandidiranje projekata;
- još jedna u nizu uspješnih turističkih sezona;
- rast broja zaposlenih;
- nastavak provođenja visoke socijalne i društvene politike.

Poštovane vijećnice i vijećnici

Obzirom da je ovo posljednja sjednica gradskog vijeća, prema svima vama izražavam zahvalnost što smo zajedno na važnim temama za rovinjsku zajednicu postizali visoku razinu razumijevanja i što smo gotovo sve važne odluke donašali konsenzusom.

Od prvog mandata naglašavao sam da samo zajedništvom, sinergijom, iskrenim i partnerskim odnosom između gospodarstva – civilnog sektora – javne uprave i politike možemo ostvariti i stabilnost i sigurnost i napredak.

Pokazali smo da je politika pojam za opće dobro.
Da osobito u kriznim situacijama treba surađivati.

Možemo biti ponosni jer smo kod svake odluke vodili posebnu pažnju i o ekonomskoj i o održivoj i o socijalnoj komponenti.

Zahvaljujem vam na suradnji i iskazanoj odgovornosti.
Četvrtak, 16 Veljača 2017 16:36
Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail
Zatražio sam stanku u ime Kluba IDS-PGS-RI na temu zadnjeg slučaja unazad nekoliko dana koji se odnosi se na tretiranje statusa vlasništva nad neizgrađenim zemljištem koje se svojevremeno nalazilo u režimu društvenog vlasništva, koje je tijekom 1990. i 1991. godine bilo unutar granica građevinskog područja grada Vodnjana, za što je donijeta nepravomoćna sudska odluka koja navedeno neizgrađeno zemljište tretira kao vlasništvo države i kao poljoprivredno zemljište, što je u ovom slučaju stvorilo pravnu nesigurnost, otvorilo brojna pitanja, sa potencijalnim posljedicama i štetama za sve općine i gradove u RH. 

Opširnije: Hoće li ikada država stati s „nacionalizacijom“, hoće li ikada prestati otimanje zemljišta u vlasništvu lokalne samouprave?!

Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 13:03
Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail
Početak godine pravi je trenutak za sumiranje postignutih prošlogodišnjih rezultata u svim područjima života i rada, pa tako i u sportskima.

Rovinj je, često to ističem, grad malen po broju stanovnika, no velik i bogat po mnogo čemu. I to ne samo kada je riječ o materijalnim dobrima već i onim  nematerijalnim i time se kao gradonačelnik iznimno ponosim.

Mediji koji prate bilo našeg grada najbolje znaju koliko se često Rovinj spominje u pozitivnom kontekstu, bilo da je riječ o radu i uspjesima naših sugrađana, bilo da je riječ o investicijama i razvoju, bilo da je riječ o priznanjima i nagradama.

Jedna od značajki Rovinja je iznimno bogata sportska tradicija, široka mogućnost odabira i bavljenja da li kroz školski, rekreativni, pojedinačni, kolektivni sport, što ne isključuje i vrhunske rezultate. 

Podsjećam da je prošle godine velike sportske obljetnice od 40 i više godina osnutka i rada proslavio Jedriličarski klub Maestral, Sportsko ribolovno društvo Meduza, Klub za podvodne aktivnosti, Tae Kwon Do Klub, a siguran sam da  i Kickboxing klub Budokai čeka jedno uspješno i dugo trajanje (osnovani su 2005. g.). 

Opširnije: Govor na prijemu u gradskoj vijećnici za Davida Pinezića te Bojana i Borisa Miškovića - trojicu vrhunskih rovinjskih sportaša koji su lani postigli iznimne uspjehe na europskom i svjetskom nivou

Stranica 1 od 48

Pretplata mailom

Upis email adrese: